Росія оголосила у міжнародний розшук телеведучу Лазарєву

Росія оголосила до міжнародного розшуку телеведучу Тетяну Лазарєву у справі "про виправдання тероризму".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що російська поліція знайшла привід для переслідування у словах телеведучої про атаки безпілотників на російські регіони. Донос на Лазарєву написав депутат Держдуми Андрій Альшевський. У відповідь на його запит до МВС звідти повідомили про порушення кримінальної справи. Відомство заявило, що за результатами "додаткового лінгвістичного дослідження" у словах Лазарєвої було виявлено "відомості, спрямовані на виправдання терористичної діяльності".

Читайте також: Російське МВС оголосило у розшук гендиректора Transparency International Russia

Після початку повномасштабного вторгнення Лазарєва виїхала з Росії та засудила війну в Україні. У липні 2022 року її оголосили "іноземним агентом". Влітку 2024 року Лазарєву включили до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу та заочно заарештували.

Російська телеведуча, комічна акторка і громадська діячка Тетяна Лазарєва багато років відкрито критикує режим Володимира Путіна. У грудні 2011 року вона брала участь у мітингу на Болотній площі як один із ораторів. У 2013 році записала відеозвернення на підтримку квір-спільноти та розкритикувала закон про заборону "пропаганди ЛГБТ". 2014 року виступила проти російської анексії Криму. Підтримує політичних в'язнів.

Фото: RFE/RL