Російське МВС оголосило у розшук гендиректора Transparency International Russia

Російське МВС оголосило у розшук гендиректора Transparency International Russia

Укрінформ
У базі федерального розшуку МВС РФ у суботу з’явилося ім’я Іллі Шуманова, генерального директора організації Transparency International Russia, яка займається дослідженням корупції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Російське МВС оголосило Шуманова у розшук за кримінальною статтею. Водночас офіційної інформації щодо того, за якою статтею було заведено справу проти Шуманова, надано не було.

Шуманов заявив російському виданню «Медіазона», що приводом для відкриття справи стала відсутність спеціальних маркувань на його матеріалах, які він мав ставити як «іноземний агент» відповідно до російського законодавства.

Представник Transparency International Russia повідомив DW, що оголошення Шуманова у розшук ніяк не вплине на роботу організації.

«З того моменту, коли «Траспаренсі» стала небажаною організацією на думку російського Мін'юсту, ми здійснюємо нашу діяльність у вигнанні, у безпечній країні. І будемо працювати й надалі, розповідаючи про корупційні злочини російських чиновників та олігархів», – сказав неназваний представник організації.

Ілля Шуманов - очільник Transparency International Russia з початку 2021 року. У жовтні 2022 року Міністерство юстиції РФ внесло його до реєстру «іноагентів», а у липні 2023-го чоловіка оштрафували на 100 тисяч рублів за відсутність «іноагентного» маркування.

Transparency International Russia є частиною міжнародної неурядової організації Transparency International. На території Росії вона визнана «іноагентом» та оголошена «небажаною».

Читайте також: Росія оголосила в розшук першого заступника начштабу сухопутних військ ЗСУ Федорова

Як повідомлялося, генпрокуратура РФ оголосила Transparency International "небажаною організацією" у березні 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-