Перших біженців розмістять у міграційних центрах Албанії наступного тижня - МВС Італії

Міністр внутрішніх справ Італії Маттео Піантедосі заявив у суботу, що перші мігранти прибудуть наступного тижня до двох міграційних центрів, створених Італією на території Албанії в рамках двосторонньої угоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

«Ми реально очікуємо, що перші люди будуть доставлені до центрів в Албанії наступного тижня», - сказав Піантедосі.

Міністр додав, що в міграційних центрах не буде колючого дроту, а для людей будуть доступні медичні послуги.

«Кожен зможе звернутися за міжнародним захистом (у центрах – ред.) і отримати його протягом кількох днів», - сказав міністр.

Зазначається, що спочатку відкриття міграційних центрів було заплановане на травень, але виникли затримки з будівництвом та процедурами.

Правозахисні групи розкритикували цю схему, назвавши її «створенням нового Гуантанамо», проте декілька інших європейських країн, серед яких Велика Британія, висловили зацікавленість щодо їх роботи.

Читайте також: У столиці Албанії відбулися антиурядові протести, сталися сутички

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року парламент Албанії попри протести опозиційних депутатів і правозахисних груп схвалив нову угоду про розміщення в країні тисяч мігрантів, як прибувають в Італію морем, на час розгляду їхніх заяв про надання притулку.

Угодою передбачається, що два центри для мігрантів будуть створені в Албанії впродовж п'яти років і будуть повністю управлятися Італією, в той час як вона розглядатиме прохання про надання притулку.

Фото: F.A.Z.