У столиці Албанії відбулися антиурядові протести, сталися сутички

У столиці Албанії відбулися антиурядові протести, сталися сутички

Укрінформ
Албанська поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати опозиційних протестувальників, які кидали запальні суміші в урядові будівлі та трощили майно, що належить місту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Протестувальники звинуватили уряд прем’єр-міністра Еді Рами в «корупції, кумівстві та спробі змусити опозицію замовкнути».

Вони також протестували проти утримання під домашнім арештом лідера опозиційної партії Салі Беріші за звинуваченнями в корупції за його дії, коли він свого часу був прем'єр-міністром країни. 

Сам Беріша заперечує будь-які порушення закону зі свого боку.

Демостранти також вимагали відпустити на волю члена парламенту Ервіна Саліанджі, якого минулого тижня затримали за те, що влада назвала «поширенням неправдивих даних» проти колишнього міністра внутрішніх справ. 

Саліанджі заперечує будь-які звинувачення та описує судовий процес проти себе як політично мотивований. 

Загалом понад 1000 поліцейських були задіяні на вулицях столиці Тирани, у той час як тисячі прихильників опозиції ходили від однієї будівлі до іншої, кидаючи запальні суміші, каміння та інші тверді предмети.

Поблизу офісу прем'єр-міністра Еді Рами також сталися сутички між поліцейськими й протестувальниками, а потім останні продовжили шлях до штаб-квартири правлячої Соціалістичної партії, де вони спалили плакат із зображенням Рами.

Читайте також: В Албанії протестувальники закидали будівлю уряду «коктейлями Молотова»

Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати натовп. 

Також протестувальники трощили рекламні щити та іншу муніципальну власність і підпалювали сміттєві контейнери.

Поліція знову застосувала сльозогінний газ, коли протестувальники підійшли до парламенту. Пізніше у поліції заявили, що 10 офіцерів отримали поранення.

Рама перебуває при владі з 2013 року. Він виграв три вибори поспіль. 

Як повідомляв Укрінформ, опозиційному лідерові Албанії Салі Беріші висунули офіційне звинувачення в корупції за дії, які він вчинив під час перебування на посаді прем'єр-міністра п’ятнадцять років тому.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-