Корея сумнівається у готовності КНДР розв’язати війну

Уряд Південної Кореї вважає, що попри войовничі заяви своїх очільників КНДР не почне нову війну, оскільки вона буде самовбивчою для Пхеньяна.

Як передає Укрінформ, про це заявив керівник управління нацбезпеки адміністрації президента Південної Кореї Шин Вон Шик, повідомляє Yonhap.

«На мою думку, Північна Корея не розпочне війну, якщо вона не вирішить покінчити життя самогубством», – сказав Шин.

За його словами, імовірність того, що КНДР знову розв’яже збройний конфлікт існувала постійно з часу завершення Корейської війни 1950-1953 років, проте зміцнення оборонного потенціалу Південної Кореї стримує Пхеньян.

«Чи почне Північна Корея війну залежить не від її намірів, а від нашої волі та готовності протидіяти», – зазначив радник.

Він додав, що в цьому контексті життєво важливим залишається оборонний альянс Сеула зі Сполученими Штатами, а також розробка Південною Кореєю власних новітніх систем озброєння.

«Кім Чен Ин, який контролює все у Північній Кореї і є там найбагатшою та найвпливовішою людиною, повинен дуже боятися нашої високоточної зброї, бо він може втратити найбільше (у разі розв’язання війни – ред.)», - сказав Шин

Він також прокоментував звинувачення Пхеньяна з приводу направлення Південною Кореєю безпілотників із листівками, які критикують режим КНДР, заявивши, що уряд залишатиме їх без уваги, щоб не провокувати розбіжностей усередині країни.

«Виходячи з досвіду, найкращий спосіб – ігнорувати це», - додав політик.

Читайте також: Президент Південної Кореї закликав до міжнародної солідарності проти військової співпраці КНДР і Росії

Як повідомляв Укрінформ, впливова сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон попередила Сеул про «жахливу катастрофу», якщо південнокорейські дрони з агітаційними матеріалами проти режиму Кімів будуть літати над Пхеньяном.

Фото: Yonhap