Президент Південної Кореї закликав до міжнародної солідарності проти військової співпраці КНДР і Росії

Президент Південної Кореї закликав до міжнародної солідарності проти військової співпраці КНДР і Росії

Укрінформ
Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що передача Пхеньяном зброї Москві сприяє продовженню російської війни проти України та закликав міжнародну спільноту об’єднатися для протидії незаконній військовій співпраці між Росією і КНДР.

Як передає Укрінформ, про це він сказав на саміті лідерів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) у столиці Лаосу В’єнтьяні, повідомляє Yonhap.

«Незаконна військова співпраця між Росією та Північною Кореєю затягує війну в Україні і кидає прямий виклик резолюціям Ради Безпеки ООН», – заявив Юн.

За його словами, в Сеулі та багатьох країнах світу зростає занепокоєння тим, що у відповідь Росія може надати КНДР військові технології для розвитку ракетної та ядерної програм Пхеньяна.

«Вкрай важливо зміцнити міжнародну солідарність для підтримки заснованого на правилах міжнародного порядку», – підкреслив південнокорейський президент.

Він зазначив, що з боку Півночі постійно лунають погрози ядерною зброєю на адресу Південної Кореї, та наголосив на ключовому значенні денуклеаризації КНДР для досягнення вільного, мирного і процвітаючого Індо-Тихоокеанського регіону.

«Міжнародна спільнота має чітко продемонструвати, що вона ніколи не терпітиме ядерних розробок і провокацій Північної Кореї», - додав Юн.

У ході саміту південнокорейський лідер також висловив позиції своєї країни щодо ключових глобальних проблем, зокрема російської війни в Україні.

«Юн підтвердив зобов’язання Південної Кореї підтримувати Україну, пообіцявши посилити безпекову, гуманітарну допомогу та зусилля з її відновлення в тісній координації з міжнародним співтовариством», - ідеться в повідомленні.

У щорічному саміті АСЕАН та країн-партнерів беруть участь лідери та високопоставлені дипломати 10 членів об’єднання, а також Сполучених Штатів, Китаю та Росії, зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен, прем’єр-міністр Китаю Лі Цян та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Читайте також: Штати відстежують можливу взаємодію Ірану й КНДР - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший закликав лідерів Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) об’єднатися для реагування на агресивну поведінку Китаю.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-