КНДР готується підірвати дороги, що ведуть до Південної Кореї

Північнокорейські військові найближчим часом можуть здійснити підрив двох єдиних автомобільних доріг, що з’єднують КНДР із Південною Кореєю.

Про це із посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) південнокорейської армії повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Після заяви Корейської народної армії 9 жовтня (про рішення повністю відгородити територію КНДР від Півдня – ред.) північнокорейські військові проводять роботи, що можуть бути пов’язані з підготовкою до підриву доріг уздовж ліній Кьонгі і Донхе», - зазначили в JCS.

Читайте також: Корейські військові кажуть, що виявили GPS-датчики у повітряних кулях із КНДР

Перша лінія і дорога відповідно знаходиться на заході півострова, а друга розташована на східній стороні біля узбережжя Японського моря.

У Сеулі вважають, що КНДР може підірвати автодороги уже цього тижня, а також вдатись до інших провокацій, щоб посилити загрози Півдню.

В JCS заявили, що уважно стежать за діями північнокорейських військових і готові вживати заходів для захисту жителів Південної Кореї.

Читайте також: КНДР привела у повну бойову готовність артилерію на кордоні з Кореєю

Остання ескалація напруженості на Корейському півострові триває після того, як Пхеньян, у відповідь на спроби південнокорейських активістів надіслати на Північ пропагандистські листівки проти режиму КНДР, із кінця травня почав запускати на Південь повітряні кулі зі сміттям, кількість яких уже перевищила шість тисяч.

Як повідомляв Укрінформ, впливова сестра лідера КНДР Кім Йо Чжон попередила Сеул про «жахливу катастрофу», якщо південнокорейські дрони з агітаційними матеріалами проти режиму Кімів будуть літати над Пхеньяном.

Фото: Yonhap