КНДР привела у повну бойову готовність артилерію на кордоні з Кореєю

КНДР привела у повну бойову готовність артилерію на кордоні з Кореєю

Укрінформ
Північна Корея привела в повну бойову готовність свою артилерію біля кордону й посилила пости ППО у Пхеньяні у відповідь на можливе проникнення південнокорейських безпілотників до столиці КНДР.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Yonhap.

12 жовтня генеральний штаб Корейської народної армії КНДР віддав наказ артилерійським підрозділам поблизу кордону бути в повній вогневій готовності.

У наказі зазначалося, що «вісім артилерійських бригад, повністю озброєних відповідно до штатів воєнного часу, мають бути переведені у вогневу готовність до 20:00 13 жовтня».

Генштаб також наказав збройним силам усіх рівнів підготувати ретельні контрзаходи на випадок, якщо ще один південнокорейський безпілотник перетне кордон, і завдати по ньому удару, навіть якщо це переросте у збройний конфлікт.

Підрозділи всіх рівнів мають посилити пильність, особливо це стосується ППО у Пхеньяні.

Читайте також: Корея сумнівається у готовності КНДР розв’язати війну

Північна Корея стверджує, що південнокорейські безпілотники 3, 9 і 10 жовтня проникли у Пхеньян, де скинули пропагандистські листівки. У Сеулі зазначили, що не можуть підтвердити цю інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, диктатор Кім Чен Ин пригрозив «жахливою катастрофою», якщо південнокорейські безпілотники знову з'являться у Пхеньяні. Міністерство оборони Південної Кореї відповіло, що якщо Північна Корея заподіє якоїсь шкоди, «той день стане кінцем північнокорейського режиму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-