На Кубі стався блекаут - уся країна залишилася без світла

Національна електромережа Куби у п’ятницю припинила роботу після виходу з ладу однієї з основних електростанцій острова. Унаслідок цього вся країна залишилася без світла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Міністерства енергетики Куби.

Незадовго до полудня 18 жовтня електростанція "Антоніо Гітерас", найбільша та найпотужніша у країні, вийшла із ладу. Це призвело до повного збою у роботі електромережі - близько 10 мільйонів людей залишилися без світла.

Зазначається, що напередодні кубинський уряд закрив школи, деякі підприємства та відправив додому більшість держслужбовців, аби заощадити електроенергію. У п’ятницю на роботу повинні були вийти лише основні працівники держпідприємств харчової промисловості та охорони здоров’я.

Як зазначається, енергетики заявили, що не знають, скільки часу знадобиться для відновлення електропостачання у країні. Тим часом місцеві жителі змушені переходити на генератори.

Читайте також: Куба офіційно подала запит на вступ до БРІКС

У четвер прем’єр-міністр Куби Мануель Марреро звинуватив у безперервних відключеннях світла на острові упродовж останніх кількох тижнів на ураган "Мілтон". Він заявив, що найбільше на відключення електроенергії впливає дефіцит пального.

Сильний вітер і високі хвилі, які минулого тижня спричинив "Мілтон", підірвали поставки дефіцитного палива із човнів у відкритому морі на електростанції, повідомили чиновники.

Читайте також: Близько $50 мільярдів: у США попередньо оцінили збитки від урагану Мілтон

Дві найбільші електростанції острова – "Фелтон" і "Антоніо Гітерас", – які зараз не працюють, за словами урядовців, виробляють недостатньо електроенергії та "потребують невідкладного технічного обслуговування".

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня по всій території Лівану було відключено електроенергію, оскільки через вичерпання запасів мазуту електростанція "Захрані" зупинила роботу.