Куба офіційно подала запит на вступ до БРІКС

Куба офіційно подала запит на вступ до БРІКС

Укрінформ
Куба звернулася з офіційним проханням приєднатися до БРІКС, як «країна-партнер».

Про це повідомив генеральний директор із питань двосторонніх відносин МЗС Куби Карлос Перейра у соцмережі Х, передає Укрінформ.

За його словами, запит було надіслано у листі до президента Росії Володимира Путіна як лідера країни, яка цьогоріч головує у БРІКС.

Раніше ЗМІ писали, що Путін надіслав запрошення лідеру Куби Мігелю Діас-Канелю на участь у зустрічі глав держав БРІКС. Росія очікує, що кубинська делегація візьме участь у саміті цієї організації в Казані 22-24 жовтня.

Як відомо, БРІКС названа на честь її учасників - Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки. На початку цього року до організації доєдналися Іран, Об’єднані Арабські Емірати, Ефіопія та Єгипет. Саудівську Аравію запросили приєднатися, але вона поки не зробила цього.

Читайте також: Вступ Туреччини в БРІКС і АСЕАН не означає відмову від членства в НАТО - Ердоган

У серпні заявку на вступ подав Азербайджан.

Крім цього, Туреччина висловила зацікавлення щодо приєднання до БРІКС. Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив про те, що зацікавленість Туреччини у вступі в БРІКС зумовлена відсутністю прогресу у вступі Туреччини в Європейський Союз.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що вступ країни в такі організації, як БРІКС та АСЕАН, змінить "арифметику регіонів", але це не означає відмову від членства в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-