Сі Цзіньпін заявив про готовність Китаю разом із КНДР захищати мир у регіоні та світі

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину про готовність Китаю спільно з КНДР робити внесок у захист миру в регіоні та світі.

Про це йдеться у відповіді Сі на привітання Кіма з нагоди 75-ї річниці заснування КНР, текст якої наводить північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ. 

«Разом із вами, товаришу генеральний секретар, я готовий зробити більший внесок у розвиток традиційних відносин дружби та співпраці між Китаєм і КНДР… а також захист регіонального і глобального миру та стабільності», - написав голова КНР. 

Він також сподівається, що народ КНДР і надалі досягатиме успіхів у просуванні справи соціалістичного будівництва під керівництвом очолюваної Кімом Трудової партії Кореї.

Зовнішньополітичне відомство Китаю і китайські державні ЗМІ про це послання свого лідера не інформують.

Зауважимо, Північна Корея є державою-диктатурою, населення якої позбавлене базових прав і свобод, а правлячий режим усі ресурси країни направляє на виробництво зброї, у тому числі масового знищення, та розвиток ракетно-ядерної програми, постійно погрожуючи знищити сусідню Південну Корею.

Читайте також: Глава МЗС Британії попередив Китай, що озброєння Росії зашкодить відносинам з Європою

Із 2017 року, коли КНДР провела ядерне випробування в порушення резолюцій Ради безпеки ООН, країна перебуває під жорсткими міжнародними санкціями, проте режим Кіма не відмовляється від свого курсу на мілітаризацію і ескалацію напруженості на Корейському півострові. 

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України.

Фото: Yonhap