Глава МЗС Британії попередив Китай, що озброєння Росії зашкодить відносинам з Європою

Глава МЗС Британії попередив Китай, що озброєння Росії зашкодить відносинам з Європою

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі під час свого першого візиту до Пекіна висловив занепокоєння з приводу підтримки Китаєм Росії у її війні проти України.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

18 жовтня Леммі зустрівся з віцепрем'єром Дін Сюесяном, і провів переговори з міністром закордонних справ Ван Ї.

Як ідеться в повідомленні британського МЗС, британський уряд підкреслив, що взаємодія з Китаєм є «прагматичною і необхідною». Водночас Леммі закликав свого китайського колегу не допустити, щоб китайські фірми постачали зброю російським військовим.

«Велика Британія і Китай мають спільну зацікавленість у мирі в Європі і припиненні війни. Леммі підтвердив, що занепокоєння з приводу постачання Китаєм обладнання для російського військово-промислового комплексу ризикує зашкодити відносинам Китаю з Європою», - йдеться в повідомленні МЗС.

Леммі закликав Вана «вжити всіх заходів для розслідування і запобігання постачанню китайських компаній російським військовим», йдеться в заяві. Обидві сторони домовилися продовжити обговорення цього та інших геополітичних питань.

Читайте також: США ввели санкції проти Китаю й Росії за спільне виробництво дронів «Гарпія»

Дводенний візит Леммі є спробою перезавантажити відносини з Пекіном після того, як останніми роками вони стали холодними через звинувачення у шпигунстві, підтримку Китаєм Росії у війні в Україні та утиски громадянських свобод у Гонконзі, колишній британській колонії, зазначає медіаресурс.

Як повідомляв Укрінформ, після того, як Сполучені Штати неодноразово «ловили» Китай на тому, що він постачає в Росію компоненти подвійного призначення, з яких РФ збирала озброєння й техніку, у Вашингтоні вперше встановили, що КНР передає росіянам готові бойові дрони.

Фото: gov.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-