Німеччина обіцяє і надалі допомагати Молдові боротися з дезінформацією РФ

У Берліні з занепокоєнням спостерігають за спробами Кремля дестабілізувати Молдову з метою посилити у країні антиєвропейські настрої і готові продовжувати допомагати Кишиневу у боротьбі з російською дезінформацією.

Про це на брифінгу в понеділок заявила заступниця речника німецького уряду Крістіне Гоффманн, передає кореспондент Укрінформу.

«Федеральний уряд підтримує Молдову на її шляху до ЄС і робитиме це й надалі. Наближення Молдови (до ЄС) і членство в перспективі відповідає стратегічним інтересам Європейського Союзу», - наголосила представниця уряду ФРН.

Вона зазначила, що Берлін засуджує активні спроби РФ та проросійських сил дестабілізувати Молдову, зокрема, через маніпуляції на виборах з метою вплинути на волевиявлення. «Ми дуже занепокоєні тим, що робить Росія», - сказала Гоффман.

Своєю чергою речниця МЗС ФРН Катрін Дешауер зауважила, що Німеччина і далі підтримуватиме Молдову на демократичному шляху, зокрема, у межах платформи партнерства ЄС (Moldova Support Platform) відправить у країну цивільних експертів і поліцейський персонал для боротьби з дезінформацією, а також надаючи консультативні послуги національному центру стратегічних комунікацій.

Moldova Support Platform – інструмент, започаткований з ініціативи ФРН, Франції та Румунії невдовзі після початку повномасштабної війни РФ проти України і має на меті стабілізацію країни, яка зазнає масових спроб дестабілізації у різних формах.

Читайте також: Вибори у Молдові відбулися в умовах безпрецедентного втручання з боку Росії - речник ЄС

Як повідомлялося, 20 жовтня в Молдові пройшли вибори президента та референдум щодо вступу в ЄС.

На референдумі, як свідчать результати опрацювання 98,7% бюлетенів, 50,24% проголосували за внесення європейського вектора до конституції Молдови, а 49,76% - проти.

Чинний президент Мая Санду заявила, що кримінальне угруповання «мало намір купити 300 тис. голосів».