У Туреччині біля аерокосмічної компанії стався теракт - четверо загиблих, 14 поранених

Оновлено

Унаслідок потужного вибуху в середу поблизу штаб-квартири аерокосмічної компанії Тurkish Aerospace Industries (TAI) біля Анкари кілька людей загинули, є також поранені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron’s із посиланням на AFP.

«Терористична атака була здійснена проти турецької аерокосмічної промисловості… На жаль, у нас є мученики (загиблі – ред.) і поранені», – написав глава МВС Туреччини Алі Єрлікая у соцмережі Х.

На оприлюднених місцевими медіа кадрах із місця події видно великі хмари диму і пожежу в невеликому містечку Кахраманказан, яке знаходиться приблизно за 40 кілометрів на північ від Анкари.

Телеканал Haberturk TV повідомив про «захоплення заручників», однак не надав подробиць. Приватний телеканал НТВ поінформував, що після вибуху, який стався близько 16:00 за місцевим часом у середу, пролунали постріли. Жодних заяв щодо вчинення атаки не було, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що вибух стався під час великої виставки оборонної та аерокосмічної промисловості SAHA EXPO 2024 у Стамбулі, яку цього тижня відвідував міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Читайте також: В Ізраїлі терорист на мотоциклі влаштував різанину - шестеро поранених

Як пише Al Jazeera, компанія TAI є однією із найважливіших оборонних та авіаційних компаній Туреччини. Вона, серед іншого, виробляє перший національний бойовий літак KAAN.

Пізніше телеканал HalkTV повідомив з посиланням на міністра внутрішніх справ, що внаслідок теракту загинуло четверо людей та 14 отримали поранення.

«У результаті теракту на підприємстві Turkish Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) у Кахраманказані, що в провінції Анкара, загинуло 4 людини, 14 поранено. Два терористи були нейтралізовані», - зазначив він.

Нині у Туреччині не працює соціальна мережа Х, що може бути повʼязано із заходами безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня на центральному автовокзалі ізраїльського міста Беер-Шева стався теракт.

Фото: Anadolu Agency