Орбан звинувачує ЄС у спробі держперевороту

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан стверджує, що керівництво ЄС намагається позбавити його влади та навʼязати Угорщині “маріонетковий” опозиційний уряд.

Як повідомляє Укрінформ, про це Орбан заявив під час виступу перед своїми прихильниками в Будапешті, пише Reuters.

“Ми розуміємо, що у них в планах - маріонетковий уряд, партія, яку вони хочуть нам навʼязати”, - сказав Орбан, маючи на нову центристську проєвропейську партію “Тиса” Петера Мадьяра.

Орбан прирівняв мітинг своїх прихильників до антирадянського повстання 1956 року в Будапешті. “Ми розуміємо, що вони прагнуть втягнути нас у війну в Україні, навʼязати нам своїх мігрантів й передати наших дітей гендерним активістам”, - запевнив Орбан з трибуни, натякаючи на Єврокомісію.

Читайте також: Опонент Орбана поважає право України на самооборону, але проти постачання їй зброї

У своєму виступі він заявив, що його суверенні рішення стосовно війни в Україні та міграційних питань - неприйнятні для Брюсселя. “Орбан не вказав, як Єврокомісія, нібито, намагається повалити його уряд й навʼязати маріонеткову владу. Він також не назвав жодних заяв чи дій ЄС, які б підтверджували його закиди”, - зауважує Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, владі Орбана в Угорщині наразі загрожує найбільша небезпека за останні 14 років, оскільки рейтинги опозиційної партії “Тиса” постійно зростають.