Трамп випереджає Гарріс у свіжому соцопитуванні - WSJ

Кандидат у президенти США Дональд Трамп трохи випередив свою опонентку на виборах Камалу Гарріс. Розрив між ними становить лише два відсоткові пункти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє WSJ.

Згідно з результатами нового соцопитування, 47% респондентів мають намір проголосувати за Трампа на виборах у листопаді, тоді як 45% - за Гарріс. Такий відрив знаходиться у межах похибки соцопитування, це означає, що кожен з кандидатів може здобути перемогу.

Як припускають у WSJ, ґрунтуючись на результатах опитування, шквал негативної реклами в ході кампанії та виступи самих кандидатів могли зіпсувати частину позитивних вражень щодо Камали Гарріс, які виникли після її рішення балотуватися у президенти.

"Погляди на кандидатуру Гарріс стали негативнішими з серпня, коли однакові частки виборців сприймали її як прихильно, так і негативно", - йдеться у статті.

Наразі серед виборців переважає негативна думка щодо чинної віцепрезидентки - 53% проти 45%. Також 54% виборців у США не схвалюють її роботу на посаді віцепрезидента, а 42% вважають інакше.

Водночас думка про Дональда Трампа серед виборців покращилася, тепер 52% схвалюють його роботу на посаді президента, а 48% не схвалюють.

Читайте також: Гарріс заявила, що вважає Трампа фашистом

Водночас виборці у США більш позитивно ставляться до економічного плану Дональда Трампа, ніж до відповідного плану Камали Гарріс.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс під час свого візиту до Вашингтона.

Наступного дня кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп позитивно оцінив факт зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку, висловивши також готовність обговорити ситуацію в Україні.

Фото: Win McNamee / Getty Images