Зеленський зустрівся з Гарріс

Зеленський зустрівся з Гарріс

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс під час свого візиту до Вашингтона.

Про це повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу.

Зустріч із Гарріс проходить окремим пунктом програми після переговорів Президента України з главою Білого дому Джо Байденом. Очікується, що сторони обговорять, зокрема, пункти Плану перемоги Володимира Зеленського, а також інші питання двосторонньої взаємодії.

«Ми маємо зупинити цю війну, нам потрібен справедливий мир, ми повинні захистити своїх людей», - наголосив Зеленський на початку зустрічі.

Читайте також: Зеленський і Байден розпочали зустріч в Овальному кабінеті

Він повідомив, що мав продуктивні обговорення з президентом Байденом, у тому числі, щодо Плану перемоги. Також Президент зазначив, що представить цей план і віце-президентці США. При цьому Зеленський підкреслив, що для України дуже важливо працювати в повній координації зі Сполученими Штатами.

Камала Гарріс, зі свого боку, запевнила у послідовній підтримці нашої країни.

«Сполучені Штати підтримують Україну не через милосердя, але через наші стратегічні інтереси. Ми продовжимо надавати допомогу у сфері безпеки, яку потребує Україна, щоби добитися успіху на полі бою», - наголосила віцепрезидентка США.

Вона підкреслила, що агресія Путіна - це не лише атака проти українського народу, це також напад на фундаментальні принципи, такі як територіальна цілісність.

Гарріс зауважила, що позиція Сполучених Штатів проти тиранії робить Америку найбільш потужною і процвітаючою країною у світі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України 26 вересня розпочав візит до Вашингтона після його участі в заходах високого рівня 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Зранку четверга Володимир Зеленький зустрівся в Конгресі США з представниками Республіканської та Демократичної партій. Після цього він провів переговори в Білому домі з Президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-