Зеленський представив пункти Плану перемоги двопартійній делегації Палати представників

Зеленський представив пункти Плану перемоги двопартійній делегації Палати представників

Фото, відео
Укрінформ
Президент України провів зустріч з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США, під час якої представив ключові пункти Плану перемоги.

Про це глава держави повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

«Зустріч із двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США. Представив ключові пункти Плану перемоги, який здатен посилити нас на шляху до миру», - написав він.

Президент зазначив, що «ми перебуваємо у вирішальному моменті цієї війни». Тож потрібен справді сильний тиск і сильні позиції України.

На зустрічі окремо обговорили ситуацію на полі бою, захист енергетичної мережі та підготовку нашої країни до зими.

«Свобода спирається на двопартійну підтримку та рішучість Сполучених Штатів. Дякую за підтримку України з боку Америки, яка рятує життя наших людей і допомагає захистити нашу незалежність і свободу», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив з делегацією Сенату США пункти Плану перемоги

Як поінформував Офіс Президента, у зустрічі взяли участь лідер Демократичної партії в Палаті представників Гакім Джеффріс, представники Комітету збройних сил на чолі з його головою Майклом Роджерсом, а також голова Комітету із закордонних справ Майкл Маккол і співголовою Адам Сміт, голова Комітету з питань розвідки Майк Тернер, заступницю лідера демократів Кетрін Кларк і почесна спікерка Ненсі Пелосі.

«Курською операцією ми показали, що Путін не має достатньо сил, щоби встояти, коли ми справді чинимо тиск... І ми підготували план, терміновий план, як посилити нас на шляху до перемоги», – зазначив глава держави.

Він закликав сприяти тому, щоб Україні дали дозвіл і необхідні засоби для ураження військових цілей на території Росії. 

При цьому Зеленський закликав інвестувати в українське оборонне виробництво.

Читайте також: Зеленський подякував США за пакет допомоги майже на $8 мільярдів та додаткову батарею Patriot

Крім того, за інформацією ОП, на зустрічі обговорили забезпечення вільного судноплавства в Чорному морі та успіхи України у знищенні Чорноморського флоту РФ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джо Байден проводять зустріч в Овальному кабінеті Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-