У столиці презентували новий унікальний гастрономічний продукт Kyiv Pie
Для популяризації гастрономічного туризму в Києві відбулась презентація нового унікального гастрономічного продукту Kyiv Pie.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Управління туризму та промоцій КМДА.
«Ми створили нову страву Kyiv Pie. Над нею працювали найкращі кухарі України. Ми сподіваємося, що такий пиріг об’єднає українські традиції і сучасні тренди та допоможе столиці в розвитку гастротуризму. Спробувати нову страву кожен охочий зможе в закладах Києва, які долучаються до нашої ініціативи, на всіляких гастрономічних заходах та центрах Турінфо», – сказала начальниця Управління туризму та промоцій Марина Радова.
Вона сподівається, що Kyiv Pie стане типовою київською стравою.
«Досліджуючи питання, яка ж саме страва має бути типово київською, відповідь кожного разу поверталась саме до хлібопекарських виробів. До того ж форма сонця в багатьох джерелах пов’язана саме з Києвом. А ще важливо, щоб ця страва була ресторанною стравою, стрітфудом, добре переносила доставку і враховувала смаки та вподобання веганів і вегетаріанців», – розповів віцепрезидент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко.
Як повідомляв Укрінформ, 5 березня у Києві встановили рекорд з одночасного приготування представниками з 25 регіонів України традиційного українського борщу.
Фото: Євген Котенко