На Житомирщині виготовляють сік із паростків пшениці
Про це кореспонденту Укрінформу розповів засновник фермерського господарства «Koval» Ярослав Коваленко.
«Паростки пшениці упродовж 12-14 днів виростають до 15 сантиметрів. Потім їх зрізаємо і робимо з них дуже корисний сік», - зазначив Коваленко.
Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити – до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.
За словами Коваленка, вітграс має ряд корисних властивостей. Зокрема, підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров’яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.
Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко.
Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшника, гірничі, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку, пшениці.
Фото: Фейсбук-сторінка Vitamin Micro Green