Військові розповіли, як перевіряють точність українських ракет і снарядів

Військові розповіли, як перевіряють точність українських ракет і снарядів

Ексклюзив
Укрінформ
Мобільна радарна система траєкторних вимірювань MFTR-2100/40, що була придбана в Данії, дозволяє фахівцям Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що дислокується в Чернігові, успішно випробовувати снаряди й ракети.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив спецкореспондент інформагентства Міноборони України Олександр Штупун.

"Мобільну радарну систему траєкторних вимірювань MFTR-2100/40 було придбано в Данії. За неповний рік роботи з нею спеціалісти інституту провели низку важливих випробувань 152-мм снарядів, 60-мм мін для нових українських мінометів, крилатої ракети "Нептун" та некерованих реактивних снарядів РС-80 "Оскол" тощо. А нещодавно, на полігоні "Ягорлик" було проведено випробування модернізованих зенітних ракетних комплексів С-125, "Куб", "Рокач" та "Тор", - розповів він.

Читайте також: Укроборонпром назвав ТОП-5 розробок минулого року

За словами Шпутуна, данська система дозволяє з великою точністю фіксувати траєкторію, дальність, швидкість і температуру ракетних та артилерійських боєприпасів усіх калібрів, літаків та БпЛА. Радар комплексу може автоматично супроводжувати до 256 об’єктів на дальність до 250 км. Комплекс записує всі дані та може відтворити їх у будь-якій конкретній точці польоту. Аналогів цій системі в Україні немає.

У поточному році співробітники інституту очікують на нове обладнання, яке дозволить просунутись у створенні мобільної уніфікованої багатопрофільної полігонно-випробувальної бази для дослідження практично всієї номенклатури озброєння та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-