Місія ОБСЄ знову виявила новітні російські системи РЕБ на Донбасі

Місія ОБСЄ знову виявила новітні російські системи РЕБ на Донбасі

Укрінформ
Безпілотник СММ ОБСЄ 16 березня укотре виявив російські новітні системи радіоелектронної боротьби на окупованій частині Донбасу.

Зокрема, йдеться про автоматизовану станцію перешкод (Р-330Ж "Житель") і комплекс РЕБ ("Тірада-2") неподалік від н. п. Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська), повідомляється в опублікованому 19 березня звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"16 березня БПЛА СММ малого радіусу дії виявив автоматизовану станцію перешкод (Р-330Ж "Житель") на автомобілі "КамАЗ-4310" і комплекс радіоелектронної боротьби ("Тірада-2") неподалік від н. п. Южна Ломуватка (60 км на захід від Луганська)", - йдеться у звіті.

Раніше СММ вже неодноразово повідомляла про виявлення різноманітних типів російських систем з постановки радіоперешкод та радіоелектронної боротьби, зокрема, Р330 "Житель", "Леер-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Былина", а також комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА "Репеллент-1".

Зокрема, 10 лютого СММ ОБСЄ вчергове зафіксувала на території окупованої Донеччини сучасну російську військову систему, яка є лише на озброєнні ЗС РФ, - автоматизовану станцію радіоперешкод "Торн".

Про виявлення на Донбасі новітнього російського комплексу РЕБ ("Тірада-2") у звіті ОБСЄ повідомляється вперше.

Читайте також: Новим заступником голови СММ ОБСЄ в Україні стала Aнтьє Ґраве

Українська делегація в ОБСЄ закликає Росію надати роз'яснення з приводу того, як її сучасні комплекси радіоелектронної боротьби опинилися на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-