Окупанти обстрілюють населені пункти вздовж лінії розмежування — ОБСЄ

Окупанти обстрілюють населені пункти вздовж лінії розмежування — ОБСЄ

Укрінформ
Окупанти продовжують обстрілювати житлові будинки на території, тимчасово непідконтрольній уряду України.

Про це йдеться у повідомленні СЦКК з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що бойовики ЗФ РФ активізувались та продовжують обстрілювати населені пункти вздовж лінії розмежування з метою дискредитації підрозділів Об’єднаних сил. Активні бойові дії та внутрішні розбірки російсько-окупаційних військ загрожують життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Зокрема про це свідчить звіт ОБСЄ за 1 квітня, де оприлюднено інформацію про пошкодження трьох житлових будинків на вулиці Крилова у населеному пункті Глибокий, що на непідконтрольному уряду України території, на відстані близько 55 км на захід від Луганська.

Спостерігачі зафіксували в житлових багатоквартирних будівлях близько 80 розбитих вікон, понад 50 пробоїн на другому поверсі в стінах першої будівлі, які виникли внаслідок стрільби зі стрілецької зброї калібру 7,62 мм. Водночас, на відстані 150 метрів від будинку були виявлені 13 вирв, які утворилися внаслідок розривів артилерійських снарядів калібру 122 мм, та 7 свіжих вирв від розривів боєприпасів з невизначеного озброєння. Окрім того, на подвір'ї біля будинку команда СММ помітила розбите лобове скло важкого тягача на кшталт "КамАЗ".

На цій самій вулиці члени патруля Місії побачили ще 2 пошкоджені будинки. Обстежуючи ділянку за 70–150 метрів від будинків, спостерігачі також бачили 17 вирв.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала понад 80 танків і півсотні гармат окупантів на Донбасі

Українська сторона СЦКК зазначає, що "дані обстріли – це ніщо інше, як внутрішні розбори, агресія та неадекватна поведінка найманців РФ", йдеться у повідомленні.

При детальному вивчені відстані, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації є переконливі підстави стверджувати про непричетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних жителів Глибокого.

Зазначений факт в черговий раз свідчить про цілеспрямовані дії збройних формувань Російської Федерації щодо активізації бойових дій і подальшого загострення конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-