За час агресії РФ на Донбасі від мін загинули 269 цивільних, 27 із них - діти

За час агресії РФ на Донбасі від мін загинули 269 цивільних, 27 із них - діти

Укрінформ
Від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі унаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із яких — діти.

Про це повідомив начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров під час брифінгу на тему «Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у протимінній діяльності», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Із початку збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей унаслідок підриву на мінах і вибухонебезпечних залишків війни постраждали 833 цивільні особи, з них 269 осіб загинули, 564 — поранено. Із цих 833-х осіб, на жаль, є 125 дітей, 27 із яких загинули та 98 поранені”, — зазначив Комісаров.

Читайте також: Окупанти обстрілюють населені пункти вздовж лінії розмежування — ОБСЄ

Він уточнив, що з особового складу ЗСУ на мінно-вибухових пристроях постраждали 1032 особи, з яких 228 загинули.

Речник МОУ також поінформував, що на сьогодні територія України, яка вважається забрудненою вибухонебезпечними предметами, становить приблизно 16 тис. кв. км.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон “Про протимінну діяльність в Україні” 6 грудня 2018 року. Закон визначає статус територій для потреб протимінної діяльності, джерела її фінансування, вимоги до фахівців у цій сфері та їхні обов’язки, надання допомоги жертвам від вибухонебезпечних предметів.

Фінансування заходів із протимінної діяльності, відповідно до закону, здійснюватиметься в межах бюджетних призначень, затверджених Держбюджетом на відповідний рік, коштів місцевих бюджетів, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством. Водночас фінансувати розмінування можуть і фінансові ресурси донорів, включаючи міжнародну технічну допомогу у вигляді грантів.

Ухвалений закон передбачає й ведення обліку операторів протимінної діяльності. Створення, ведення та доступ до відомостей відповідного реєстру визначає національний орган з питань протимінної діяльності, який утворює уряд. Цей орган затверджуватиме щорічний план протимінної діяльності.

Окрім того, закон передбачає створення Центру протимінних операцій, що є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується національним органом з питань протимінної діяльності.

22 березня перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомила про те, що міжнародні партнер чекають від України внесення змін до закону "Про протимінну діяльність в Україні" щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-