Літаки-розвідники РФ залітали в зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань

Літаки-розвідники РФ залітали в зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань

Укрінформ
Літаки-розвідники Російської Федерації залітали в зону, яку Україна зарезервувала для проведення військових навчань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Командування Повітряних Сил Збройних сил України.

В районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних Сил та Протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України в акваторії Чорного моря, літаки-розвідники Російської Федерації типу Су-24МР та Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи у заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань.

Читайте також: РНБО: Кількість кіберінцидентів під час навчань «Об’єднані зусилля-2021» зросла в рази

Російські літаки перетинали бойові курси мішеней типу ВР-3 Рейс, по яких застосовувалися українські зенітні керовані ракети.

“Російське керівництво вкотре демонструє своє справжнє обличчя, влаштовуючи провокації та наражаючи на небезпеку власних військових льотчиків”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня по всій території України розпочалися стратегічні командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля — 2021”. Навчання триватимуть до 30 вересня.

Читайте також: Об’єднані зусилля – 2021: українські морпіхи відпрацювали висадку на узбережжя

У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більш як 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у навчаннях "Об’єднані зусилля – 2021" братимуть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-