Посол Британії закликала РФ вивести війська з України та не обмежувати доступ для місії ОБСЄ

Посол Британії закликала РФ вивести війська з України та не обмежувати доступ для місії ОБСЄ

Укрінформ
Росія має вивести своїх військових та зброю з України та припинити обмежувати доступ для СММ ОБСЄ, щоб не ставити під загрозу цивільне населення.

Про це написала у Твіттері посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає Укрінформ.

«З жахом дізналася зі звітів СММ ОБСЄ, що кількість цивільних жертв через обстріли на сході України є найбільшою після припинення вогню в липні 2020 року. Російська Федерація повинна вивести своїх військових і зброю з України і припинити обмежувати доступ для СММ. Прозорість важлива. Невинні життя під загрозою», - зауважила посол.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: В ОРДЛО зафіксували сучасне російське озброєння

Як повідомляв Укрінформ, у вересні на сході України в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню за день, йдеться у повідомленні для преси Спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена після чергової зустрічі ТКГ, що відбулася 29 вересня.

Він зазначив, що особливу стурбованість викликає велика кількість жертв серед цивільного населення внаслідок обстрілів і стрілянини. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли було вжито заходів для припинення вогню.

СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 15 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 28 таких порушень на Луганщині.

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано на схід від н. п. Майорськ (підконтрольний урядові, 45 км на північний схід від Донецька).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-