Контррозвідка допитала бойовика «ЛНР», який нишпорив на лінії розмежування

Контррозвідка допитала бойовика «ЛНР», який нишпорив на лінії розмежування

Укрінформ
Контррозвідники СБУ допитали бойовика “ЛНР”, який розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування.

Про це йдеться у повідомленні СБУ в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як вдалося встановити співробітникам СБУ, зловмисник є учасником одного з підрозділів "6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР".

Затриманий – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.

Читайте також: В місії ОБСЄ прокоментували затримання російського бойовика біля Золотого

У 2014 році він вступив до лав бандформування «Брянка СССР». Згодом “служив” у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО\ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномету позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Під час затримання фігурант мав при собі пістолет ПМ з двома спорядженими магазинами, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню). Тоді як носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Президентка Єврокомісії закликала Росію визнати себе стороною конфлікту на сході України

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідники СБУ в ході спецоперації у Києві затримали учасника незаконних збройних формувань так званої "ДНР". Він входив до складу угруповання, яке у 2014 році займалося ліквідацією поранених у бою військовослужбовців сил АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-