Окупанти поранили українського бійця у зоні ООС

Окупанти поранили українського бійця у зоні ООС

Укрінформ
Російські окупаційні війська від початку доби 16 листопада 9 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілу один український військовий дістав поранення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ООС. 

“Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в напрямку Мар’їнки окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів. Біля Причепилівки російські найманці здійснили обстріл зі стрілецької зброї. В бік Новотошкінського ворог тричі відкривав вогонь, застосовуючи артилерію калібру 152 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Неподалік Травневого противник обстріляв українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. В районі Новоолександрівки ворожі війська вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Позиції біля Новозванівки потрапили під обстріл з артилерії калібру 122 мм.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт безпілотного літального апарату, ймовірно типу «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

“Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїну надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний”, - повідомили в пресслужбі.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 15 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-