Українська сторона СЦКК показала наслідки обстрілу Невельського та Комишувахи

Українська сторона СЦКК показала наслідки обстрілу Невельського та Комишувахи

Фото
Укрінформ
Збройні формування Російської Федерації продовжують здійснювати обстріли населених пунктів, розташованих на підконтрольному уряду України боці лінії розмежування сторін, застосовуючи при цьому артилерію.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на інформацію від української сторони СЦКК повідомляє у Фейсбуці пресцентр ООС. 

«Збройні формування РФ 17 листопада з 02:32 до 03:03 здійснили вже другий протягом тижня обстріл населеного пункту Невельське, Донецької області. Вогонь вівся з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту Старомихайлівка, із застосуванням ствольної артилерії калібру 122 мм. Зафіксовано влучання шести снарядів, якими було пошкоджено житлові будинки та прилеглі території за адресами: вул. Перемоги, 5 та вул. Титова, 3.

Черговий факт навмисного ведення збройними формуваннями РФ вогню по житловій забудові яскраво засвідчує ставлення окупантів до мирних громадян, які внаслідок цих обстрілів ризикують щонайменше лишитись даху над головою у переддень зими, а в цілому – щодня мусять жити в очікуванні смерті під завалами власних домівок, або від снарядів так званої «народної міліції», - йдеться у повідомленні.

Також у пресцентрі додали, що цього ж дня, з 15:15 до 15:40 збройні формування РФ обстріляли населений пункт Комишуваха Луганської області, також із застосуванням ствольної артилерії калібру 122 мм. Вогонь вівся з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту Золоте-5. Зафіксовано 6 пострілів. Влучання прийшлися на прилеглі території житлових будинків за адресами: вул. Космічна, 23 та вул. Космічна, 29, а також в безпосередній близькості від телевежі, з якої ведеться трансляція українських телеканалів на тимчасово окуповані території.

Метою цього обстрілу була спроба вивести з ладу нещодавно збудовану телевежу та позбавити мешканців тимчасово окупованих територій можливості отримувати об’єктивну інформацію, забезпечивши окупаційним засобам пропаганди повну монополію ефіру, вважає українська сторона СЦКК.

Постраждалих серед мирного населення внаслідок даних обстрілів не зафіксовано.

Обставини та результати обстрілів були встановлені та задокументовані спостережними групами української сторони СЦКК. Матеріали передані до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Також за даними фактами, з метою внесення відповідних відомостей до ЄРДР і початку досудового слідства за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 КК України (Порушення законів і звичаїв війни), матеріали передано Луганській та Донецькій обласній прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 18 листопада в зоні проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:00 російсько-окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню, при цьому двічі - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Фото: пресцентр ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-