Резніков не вірить у переможну війну Росії проти України

Резніков не вірить у переможну війну Росії проти України

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков не вірить у велику переможну війну Росії над Україною.

Про це він сказав в інтерв’ю «Голосу Америки» під час свого візиту до Вашингтона, передає Укрінформ.

“Не вірю в це (велику переможну війну Росії над Україною - ред.). Тому що давайте не забувати, за 8 років цієї війни ми навчилися захищатись. Наші Збройні сили - на високому рівні, особливо Сухопутні війська. Я мав честь з генералом Залужним, головнокомандуючим, чотири дні провести в ООС, спілкуватись з командирами, солдатами, бути в окопах. Там настрій абсолютно бойовий, впевнений в собі, люди вміють захищати країну”, - сказав міністр.

Крім того, він нагадав, що в Україні є понад 400 000 ветеранів, які пройшли через цей фронт і готові стати на захист своєї землі.

“Тому такого легкого проходу, як це було 2014 році, не буде вже. Сьогодні люди знають, що таке пролита кров, і як проливати кров ворога - теж знають і вміють це робити”, - наголосив міністр.

Відповідаючи на запитання щодо накопичення військ РФ поблизу України, Резніков зауважив, що “дані розвідок (української, європейських і американської – ред.) збігаються, а оцінки можуть бути різними. Ми не панікуємо, бо за 8 років цієї війни звикли до загрози”.

Глава МОУ також зауважив, що українська сторона сприймає цю інформацію більш спокійно. “Тому що ми просто вже готові, а для них це так стало трохи неочікувано. Вони вважають, що дані свідчать про зростання ризиків і я з ними погоджуюсь, бо є ознаки ескалації. Для нас важливо, що нарешті вони почали бити на сполох публічно. І завдяки, в тому числі, засобам масової інформації, Washington Post, Politico та іншим, це привернуло увагу всього світу”, - сказав він.

Резніков зауважив, що навіть у складній ситуації шукає позитив. “В загрозі я бачу позитив, що це привернуло увагу цивілізованого світу і зараз починається реакція, яка дає нам шанс продемонструвати агресору, що ціна цієї агресії для нього буде непомірною”, - підкреслив міністр.

Він додав, що змінити розрахунки Кремля можуть лише рішучі кроки, в тому числі з боку США. Росії треба продемонструвати, що війна коштуватиме їй надто дорого.

Як повідомлялося раніше, нарощування Росією військових сил біля російсько-українського державного кордону свідчить про те, що Кремль розглядає різні варіанти, зокрема потенційне вторгнення військ в Україну.

За даними Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує "висока ймовірність" дестабілізації ситуації в Україні з боку Росії після того, як Москва скупчила біля свого кордону понад 90 тис. військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-