Резерв тероборони становить понад 200 тисяч українців і українок - Резніков

Резерв тероборони становить понад 200 тисяч українців і українок - Резніков

Укрінформ
В Україні з 1 січня почне діяти закон «Про національний спротив», що дозволить у разі потреби залучити тероборону для захисту держави.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на запитання чи має можливість Україна відповісти на мобілізацію резервістів у Росії.

«Ми вчимося чинити опір і стримування вже восьмий рік. Завдяки народним депутатам прийнято відповідний закон «Про національний спротив», про всеохоплюючу оборону, який з 1 січня почне діяти. Тому в нас є розуміння територіальної оборони, у нас більш як 200 тисяч українців та українок вже в резерві, які пройшли через цей фронт, мають відповідний досвід. Вони добровільно зголосились бути в цьому резерві, вони по суті військовозобов’язані», - зазначив Резніков.

Він додав, що в разі потреби розгортання батальйонів територіальної оборони буде відбуватися згідно із законом, з  використанням відповідних резервів та озброєнь.

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №5557 «Про основи національного спротиву». Рішення підтримали 313 депутатів.

Закладена у законі концепція реалізується шляхом розбудови потужної територіальної оборони та створення руху опору, які разом з підготовкою громадян України до захисту держави формують систему національного спротиву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-