Експерт розповів про технічні переваги української армії і новітню техніку ЗСУ

Експерт розповів про технічні переваги української армії і новітню техніку ЗСУ

Укрінформ
Українська техніка, як і російська, здебільшого базується на старих напрацюваннях СРСР, проте Україна вже отримала нову техніку на основі сучасних розробок, і сьогодні її в української сторони набагато більше, ніж у Росії.

Таку думку в ефірі телеканалу "Дом" висловив політолог Андрій Золотарьов, передає Укрінформ.

"Це техніка нового покоління, яке дивиться у майбутнє. Наприклад, відбиття крилатих ракет. Уявіть собі: летить, скажімо, 60 американських ракет "Томагавк". Щоб їх знищити, російським військовим потрібно вистріляти усі заряди бойових комплексів С-300 чи С-400. А на наступну партію ракет вони вже не мають зарядів", — зазначив експерт.

За його словами, переваги українська сторона у разі ескалації отримає і на флоті.

"Знову ж таки, якщо Україна працюватиме по кораблях російського флоту, які загрожуватимуть Україні, то Росії, в принципі, немає чим відповісти. Адже багато технічних характеристик її навіть найсучасніших комплексів пробиваються сьогоднішніми українськими ракетами", — уточнив Притула.

Фото: АА

На його думку, саме тому реакція Москви на використання ударного безпілотника "Байрактар" на Донбасі була такою бурхливою.

"Так, "Байрактари" сьогодні стоять на озброєнні України, і це техніка, на яку в Росії немає відповіді. Тому що ці безпілотники ще треба побачити, помітити. І їх потрібно ще й поцілити: а ті самі комплекси С-300 або С-400 призначені для більших об'єктів. А те, як знищуються російські "Панцирі" за допомогою "Байрактарів", ми бачили. Було багато такого відео на YouTube. Тобто "Панцирі" проти "Байрактарів" просто безглузді", — наголосив військовий експерт.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та турецькою компанією Bayraktar Savunma. Згідно з документом, Bayraktar збудує на землях неподалік Києва, які належать Міноборони, центр з обслуговування, поточного ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів компанії. Також у центрі здійснюватиметься навчання та підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Як планується, згодом в Україні буде побудована і працюватиме низка таких центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-