Місія ОБСЄ зафіксувала 30 танків і два САУ окупантів поза районами зберігання

Місія ОБСЄ зафіксувала 30 танків і два САУ окупантів поза районами зберігання

Карта
Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей 32 одиниці військової техніки, розміщеної з порушенням Мінських домовленостей.

Про це повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), передає Укрінформ із посиланням на сторінку пресслужби ООС у Фейсбуці.

"Спостерігачами СММ ОБСЄ зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 32 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні СЦКК.

Зокрема, у зоні дій так званого 1 армійського корпусу ЗФ РФ поза межами визначених районів зберігання в районі Тернового зафіксовано 30 танків невизначеного типу.

Водночас у зоні дій так званого 2 армійського корпусу ЗФ РФ з порушенням лінії відведення в районі Комісарівки зафіксовано 2 одиниці САУ 2С1.

"Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про нехтування окупантами взятих на себе зобов’язань у рамках Мінських домовленостей щодо відведення важких озброєнь та створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення", - заявили в СЦКК.

Як повідомлялося, впродовж поточної доби, 27 листопада, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-