Зеленський у День ЗСУ подякував українським бійцям та ветеранам

Зеленський у День ЗСУ подякував українським бійцям та ветеранам

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав військових з Днем Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства оборони.

“Сьогодні Україна відзначає 30-ту річницю з дня створення національних Збройних сил. Проте справжня історія розвитку нашого українського війська сягає кількох століть, і його звитяжний шлях нерозривно поєднаний з усіма історичними етапами становлення і розвитку Української держави", - йдеться у вітанні.

За словами глави держави, "увібравши в себе кращі національні військові традиції, що сформувалися у важких, кривавих війнах і збройних конфліктах минулого, українська армія за час своєї новітньої історії пройшла складний шлях до формування дієздатної та високоорганізованої бойової структури, впевненої у своїх силах та здатної зламати будь-які загарбницькі плани ворога”.

Президент наголосив, що українці пишаються своїми Збройними силами, демонструють їм найвищий рівень довіри, адже саме українські воїни зберегли незалежність України, за яку віками боролися наші пращури.

Від імені українського народу глава держави подякував особовому складу та ветеранам Збройних сил України за самовіддану службу, стійкість і героїзм, виявлені під час захисту територіальної цілісності країни.

“У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за Україну. Їх подвиг житиме вічно та слугуватиме взірцем чесного й самовідданого служіння Вітчизні”, - наголосив Зеленський.

Він висловив переконання, що ЗСУ й надалі надійно захищатимуть свободу і незалежність нашої держави та побажав військовим та їх родинам міцного здоров’я, добробуту, незламності духу та нових перемог.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі вітання військовим з Днем ЗСУ.

«Збройним силам України виповнюється 30 років. Вітаємо військовослужбовців зі святом і дякуємо за захист нашої держави. Хоробрі, відважні, самовіддані. Ви - наша гордість і приклад для наслідування», - зазначив Шмигаль.

Він побажав усім українським військовослужбовцям та їхнім родинам міцного здоров‘я, злагоди, добробуту.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук також долучився до привітань з Днем Збройних сил України.

«Завжди перші. На їхніх плечах тримається мир! Щиро вітаю Збройні сили України з 30-річчям. Наша потужна армія є національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України. Висловлюю шану матерям і батькам, які виховали у своїх синів та дочок настільки сильне відчуття патріотизму та безмежної відданості Батьківщині», - зазначив Стефанчук.

Він побажав захисникам України, щоби викарбуване в серцях гасло «За Україну, за її волю!» надихало їх на славетні бойові подвиги та нові звершення в благородній справі - служити українському народу.

Також привітав військових з Днем Збройних сил України перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

«Сьогодні ми відзначаємо День Збройних сил України, День могутності та сили нашої української армії. Саме завдяки вам ми досі живемо у незалежній країні, в якій маємо можливість будувати своє життя, любити близьких, втілювати свої мрії та почуватися вільними. Особливо гостро ми відчуваємо це в умовах війни, в якій перебуває наша країна. На жаль, у ній ми вже втратили багато життів, і для України це назавжди залишиться глибоким шрамом у серці національної історії», - заявив Корнієнко.

Він також висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблих героїв.

Корнієнко зауважив, що саме у цей складний час ми всі зрозуміли, як нам потрібна наша відважна та міцна армія. «І я пишаюся тим, що ми її маємо», - додав він.

«Щодня наші герої дають нам найцінніше - жити мирним життям, поки вони охороняють наші кордони та обстоюють нашу незалежність. Я бажаю кожному повернутися додому живим і здоровим! Мільйони українців сьогодні мають лише одну мрію - мир. І ви ті, хто обов’язково цю мрію втілить для всіх нас», - заявив перший заступник Голови ВР.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня в Україні відзначають День Збройних сил України. Саме цього дня у 1991 році Верховна Рада ухвалила Закони “Про оборону України” та “Про Збройні Сили України”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-