Бойовики не пропустили та затримали патрулі ОБСЄ біля Золотого та Станиці Луганської

Бойовики не пропустили та затримали патрулі ОБСЄ біля Золотого та Станиці Луганської

Укрінформ
Бойовики російських окупаційних військ у суботу не пропустили та затримали патрулі ОБСЄ біля Золотого та Станиці Луганської.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні № 48/2021.

"Уранці 25 грудня збройні формування в Луганській області в одному випадку не пропустили спостерігачів, а в іншому - затримали їх прохід до непідконтрольних урядові районів. Патрулі Місії прямували з підконтрольних урядові районів", - йдеться у звіті.

Заборона доступу сталася о 09:55 орієнтовно за 350 м на північ від південного краю ділянки розведення сил і засобів у районі Золотого, де члени збройних формувань РФ мотивували це "міркуваннями безпеки для СММ".

"О 10:02 ще один патруль Місії, який прямував через блокпост збройних формувань південніше мосту біля Станиці Луганської, затримали на 2 години 16 хвилин. Члени збройних формувань мотивували це "відсутністю попереднього сповіщення", - йдеться у звіті.

Крім цього, раніше вранці, о 09:07, на блокпості біля південного краю ділянки розведення в районі Золотого бойовики російських збройних формувань відмовили ще одному патрулю Місії у доступі на ділянку розведення, мотивувавши це "міркуваннями безпеки для СММ". Цей патруль повинен був сприяти згаданому вище патрулю Місії в перетині до непідконтрольних урядові районів.

"В усіх випадках про свій перетин СММ попередньо сповістила і зробила це в рамках тимчасового заходу з міркувань ввічливості у зв’язку з COVID-19", - повідомили в місії.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська з кінця листопада регулярно перешкоджають патрулям СММ ОБСЄ перетнути лінію зіткнення на сході України.

28 листопада чинний голова ОБСЄ та генсек цієї організації закликали збройні формування РФ негайно зняти всі обмеження на пересування патрулів СММ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-