Елемент психологічної війни: Міноборони заперечує спрямування Росією до кордону запасів крові

Елемент психологічної війни: Міноборони заперечує спрямування Росією до кордону запасів крові

Укрінформ
Повідомлення про нібито спрямування Росією запасів крові до українського кордону є елементом інформаційно-психологічної війни.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Зараз інтернетом шириться інформація з посиланням на анонімні джерела про те, що Росія нібито спрямувала запаси крові та інші медичні матеріали для поранених до українського кордону. Ця інформація не відповідає дійсності. Такі «новини» є елементом інформаційно-психологічної війни», - написала Маляр.

Вона зауважила, що мета розповсюдження такої інформації - поширити паніку і страх в українському суспільстві.

Читайте також: Джонсон наступного тижня проведе переговори з Путіним

Як повідомлялося, у Росії заявили, що війська та авіація Західного військового округу РФ завершили «планову перевірку бойової готовності» і нібито повертаються на місця базування.

За останній місяць російські ЗС провели серію навчань, зокрема у прикордонних з Україною регіонах. Маневри проходять на тлі зростання напруженості у відносинах Росії та НАТО та повідомлень про можливе вторгнення Росії в Україну.

Загалом РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-