Міноборони запевняє, що пального в армії вдосталь

Міноборони запевняє, що пального в армії вдосталь

Укрінформ
Запасів паливно-мастильних матеріалів у Збройних Силах України достатньо - як і варіантів їх поповнення з країн-партнерів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Запаси ПММ сформовані згідно з потребами. Ми рухаємося по плану. Міноборони постійно здійснює коригування обсягів паливно-мастильних матеріалів із урахуванням пріоритетності для Збройних Сил України та практичної можливості виконання постачальниками умов контрактів», - цитує пресслужба заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова.

Як зазначається, департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони протягом липня - грудня 2021 року укладено 56 договорів на постачання паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 2,587 млрд грн. Від 1 січня 2022 року відбувається планова робота щодо підготовки та проведення закупівель у рамках трирічного плану.

Читайте також: Генштаб заявляє про 100-відсоткове забезпечення армії паливом

Таким чином, станом на поточний момент забезпечено необхідні запаси паливо-мастильних матеріалів відповідно до потреб, сформованих Генеральним штабом Збройних Сил України.

У пресслужбі також запевнили, що Міністерством оборони здійснюється комплекс заходів для диверсифікації джерел і забезпечення практичної можливості поставок ПММ з різних регіонів як Європи, так і світу, щоб гарантувати їх безперебійність та збільшення обсягів за потреби. Зокрема, йдеться про постачання як залізничним, так і морським транспортом.

Блокування одного з діючих маршрутів не вплине на боєздатність ЗСУ та завдасть більшої шкоди постачальникам, котрі втратять стабільних і передбачуваних партнерів в Україні, наголосили в Міноборони.

Читайте також: Міністри щотижня інформуватимуть українців про безпекові питання - Резніков

«Ми за всіма напрямками працюємо над підвищенням спроможностей ЗСУ. Нагадаю, у плані закупівель передбачено кошти, в тому числі на модернізацію паливної інфраструктури, закупівлю паливних модулів та розширення парку резервуарів. Наголошу: запасів паливно-мастильних матеріалів у ЗСУ достатньо, як і варіантів поповнення з країн-партнерів», - зазначив міністр оборони Олексій Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів найближчими днями презентує свої напрацювання щодо підвищення грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-