Наразі немає підтверджень відведення військ РФ від України – InformNapalm

Наразі немає підтверджень відведення військ РФ від України – InformNapalm

Укрінформ
Наразі немає підтверджень, що дислоковані біля українського кордону війська РФ дійсно повертаються у пункти постійної дислокації (ППД). Однак сил РФ, які були зосереджені поблизу кордонів, не може вистачити для повномаштабного вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці волонтерська спільнота InformNapalm, яка за допомогою з розвідки з відкритих джерел (OSINT) стежить за переміщенням російських військ біля кордонів України та на тимчасово окупованих українських територіях. 

"Крім заяв МО РФ та короткого відео на каналі МО РФ, наразі також немає підтверджень, що війська РФ дійсно повертаються у ППД", - заявив керівник InformNapalm Роман Бурко.

Він нагадав, що раніше у вівторок МО РФ оголосило про "відведення частини військ після навчань у пункти постійної дислокації". Водночас, Бурко вказав на те, що "мова йде лише про частини Західного та Південного військового округів, які і так дислокуються неподалік України".

Читайте також: Шойгу доповів Путіну про часткове завершення військових навчань

"А от про сили, які були перекинуті зі Східного військового округу, поки не йдеться", - додав він.

Зазначається, що InformNapalm продовжує уважно стежити за ситуацією, "враховуючи гучні заголовки британських ЗМІ "Mirror" та "Sun", які напередодні повідомляли, нібито РФ планує розпочати масштабне вторгнення в ніч на 16 лютого".

"Попри всі хайпові заголовки західних ЗМІ, наразі виглядає малоймовірним, що сил РФ, які були зосереджені біля кордонів, може вистачити для такої операції. Тож такі дії з боку Москви виглядають приреченими на поразку і потягнуть за собою тяжкі наслідки в першу чергу для самої Росії. Але менш масштабні локальні гібридні дії в ОРДЛО цілком можливі", - вважає керівник InformNapalm.

Читайте також: Кулеба про заяву Міноборони РФ: Побачимо відведення - повіримо у деескалацію

Як повідомлялося, міністерство оборони Росії 15 лютого заявило про початок повернення підрозділів Західного та Південного військових округів на бази після навчань. Зазначається, що військові повертаються на місця дислокації залізницею та автомобільним транспортом. При цьому в Міноборони РФ зазначили, що російські військові продовжують навчання на кількох напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-