Президент Польщі: Ми стоїмо на боці України

Президент Польщі: Ми стоїмо на боці України

Укрінформ
Польща і Захід стоять на боці України, усіляко підтримуватимуть Київ і докладатимуть зусиль на міжнародному рівні, щоб зупинити агресію РФ проти України.

Про це заявив Президент РП Анджей Дуда після наради в Бюро національної оборони, передає кореспондент Укрінформу.

“Хочу вас запевнити з усією твердістю: ми, як сусіди, НАТО та ЄС, стоїмо на боці України, як це було сказано в останні місяці і вчора у Києві (на зустрічі) з Президентом Литви Гітанасом Науседою та Президентом Володимиром Зеленським”, - заявив Дуда.

Він висловив сподівання, що російська агресія буде зупинена, а влада РФ "замислиться над тим, що це невигідно ані країні ані її громадянам".

Президент РП також запевнив, що робитиме все, “аби якнайшвидше зупинити те, що сьогодні відбувається в Україні”: “Щоб Україна могла продовжувати спокійно жити як держава у своїх політично визнаних упродовж кількох десятиліть кордонах і могла спокійно і вільно розвиватися”.

Дуда повідомив, що у п’ятницю у Варшаві відбудеться засідання “Бухарестської дев’ятки”, в якому планували взяти участь також президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Тим часом Урядовий центр безпеки Польщі поінформував про поширювану російськими пропагандистами дезінформацію, що нібито українська сторона є агресором на Донбасі і проти Росії.

По всій Польщі проходять акції на підтримку України. Велика акція протесту відбулася під посольством РФ у Варшаві, друга планується ввечері.

Читайте також: Джонсон закликає якомога швидше провести саміт НАТО

Над мерією Варшави у четвер підняли прапор України.

Воєводи регіонів, мери обіцяють усебічну підтримку українцям, які можуть прибути до Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-