Російські війська намагаються прорватися у Маріуполь, ситуація контрольована - мер

Російські війська намагаються прорватися у Маріуполь, ситуація контрольована - мер

Укрінформ
У Маріуполь російські війська намагаються прорватися і зі східного, і з західного напрямків. Ситуація в місті контрольована українськими військовими.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу заявив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Ситуація абсолютно керована і контрольована Збройними силами України та Національною гвардією. Війська Російської Федерації намагаються прорватися і в східному, і в західному напрямку, наші збройні сили та Національна гвардія готові захищати територію Маріуполя, а найголовніше – захищати нашу рідну землю, нашу Україну», - сказав Бойченко.

Він також повідомив, що в комунальній сфері міста ситуація абсолютно керована.

«Ми сьогодні забезпечені водою з резервного джерела, тому що основне на сьогоднішній день залишається перебитим військами Російської Федерації і немає можливості приступити до ремонту. Також є перебої з електроенергією в Кальміуському та Лівобережному районах, і як тільки буде припинено обстріли, які тривають сьогодні в районі Волновахи, ремонтні бригади розпочнуть роботу і відновлять електропостачання і міста, і всіх мікрорайонів», - пояснив керівник міста.

За його словами, в Маріуполі наразі весь комунальний сектор працює в штатному режимі.

Бойченко нагадав, що вчора, 24 лютого, у місті був обстріл окупантами понад десятка житлових будинків, є різного рівня пошкодження. Але так само, як і по інших напрямках, тут потрібно забезпечити режим тиші для того, щоб можна було б розпочати відновлення будинків.

Мер укотре закликав містян зберігати спокій і не піддаватися паніці.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По ряду українських міст було завдано ракетних ударів, атаковано військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-