Ініціативна група «Першого грудня»  закликає світ підставити плече Україні

Ініціативна група «Першого грудня» закликає світ підставити плече Україні

Укрінформ
Ініціативна група "Першого грудня" звернулася до світової громадськості із закликом підтримати Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зверненні групи.

"Путін здійснює те, що Європа переживала востаннє в 1939-му. Сьогодні Україна воює та захищає себе. Вона захищає цінності прав людини і фундаментальних свобод, демократії та сміливого спротиву тиранії. Це вічна боротьба, яка триває від грецьких міст-держав до італійських міст-республік, від цінностей Французької революції до спротиву нацизму, від Празької весни та польської “Солідарності” до українського дисидентського руху", - наголосили учасники групи.

Наголошується, що українці б’ються зі зброєю в руках, світ має підставити плече.

За словами її учасників, по-перше, потрібні жорсткіші санкції проти Росії, зокрема відчутний удар по російському енергетичному, банківському та оборонному сектору.

Потрібно включити торгову блокаду Російської Федерації та відключити країну-агресора від системи міжнародних платежів SWIFT, суттєво обмежити можливості РФ торгувати своїм газом та нафтою для наповнення своїх військових бюджетів.

По-друге, Росію потрібно виключити з усіх міжнародних форумів.

По-третє, Україні потрібна військова підтримка: системи протиповітряної оборони та захист від російських ракет та бомбардувань.

В ініціативній групі заявили, що світ має забезпечити безпольотну зону над Україною.

"Росія вважає, що вона воює в Україні проти Америки та НАТО – а значить, НАТО на це треба відповідати", - відзначили вони.

По-четверте, за словами учасників "Першого грудня", Україна потребує економічної підтримки, адже країна у стані війни терпить величезні економічні втрати, а з цієї війни вона має вийти сильнішою.

"І ще одне. Сьогодні чимало заспокоюють себе: “Ми – не українці, а тому до нас російські танки не дійдуть. На польському кордоні Путін зупиниться”. Ми запевняємо вас: це ілюзія. Чимало українців також думали: “Війна з братнім народом неможлива”. Але вона йде вже з 2014 року. Перший напад стався тому, що ми психологічно не були до нього готові. Кремль підступно скористався тим, що ми лише зализували рани після жертви Небесної Сотні. Сьогодні Путін зважився піти далі, бо відчув: до спротиву не готова Європа.То чи буде сумління Європи готове змиритися з тим, що внаслідок її вагання постануть Небесні Тисячі українців?", - ідеться в зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, близько 4-ої ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну. Президент України Володимир Зеленський заявив, що вторгнення Росії в Україну - це початок війни проти Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-