Предстоятель ПЦУ закликав світових лідерів надати Україні всю можливу допомогу

Предстоятель ПЦУ закликав світових лідерів надати Україні всю можливу допомогу

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав релігійних і державних лідерів світу надати Україні всю можливу допомогу і підтримку.

Звернення очільника Православної церкви України опубліковане у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Предстоятель ПЦУ підкреслив, що російський напад на Україну приніс із собою обстріли, вбивства, смерть. Гинуть українські військові та мирні мешканці, вже сотні тисяч людей стали вимушеними переселенцями.

"Я звертаюся до релігійних і державних лідерів вільного світу – Україні потрібна вся ваша допомога і підтримка. Кожне послаблення, кожен виняток із санкцій, зроблений для агресора, кожне обмеження у видах і способах вашої допомоги нашій країні – це додаткові страждання і додаткові втрачені життя! Дійте зараз!" - закликав владика Епіфаній.

Він також звернувся до українців у ці темні часи звертати увагу на людей поруч, підтримувати спілкування, допомагати одне одному долати страх. Кожен вияв жертовності та людяності, милосердя і турботи – це теж внесок у перемогу добра, зауважив очільник ПЦУ.

"Україна витримала першу хвилю навали, але ворог продовжує свою гріховну справу – як Каїн-убивця, він намагається задушити нашу свободу та саме наше буття. Тому наш спільний обов’язок – захистити себе і майбутнє нових поколінь. І хоча це справді непросто, але переконаний, що з Божою допомогою український народ переможе", - заявив предстоятель ПЦУ.

Митрополит додав, що підносить молитви "за всіх вас, а особливо на наших захисників".

"Нехай Господь благословить український народ миром і перемогою!" - зауважив він.

Як повідомлялося, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-