За обстріл Харкова росіянами буде міжнародний трибунал - Президент

За обстріл Харкова росіянами буде міжнародний трибунал - Президент

Укрінформ
Обстріл російськими військами житлових районів Харкова з реактивної артилерії є воєнним злочином, за який обов’язково буде міжнародний трибунал.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у зверненні, передає Укрінформ.

«Російські сили сьогодні жорстоко обстріляли Харків із реактивної артилерії. Це однозначно воєнний злочин. Мирне місто. Мирні житлові райони. Жодного військового об'єкта. Десятки записів очевидців доводять, що це не окремий помилковий залп, а свідоме знищення людей. Росіяни знали, куди стріляють. За цей злочин точно буде трибунал. Міжнародний», - сказав Президент.

Зеленський наголосив, що ці обстріли є порушенням усіх конвенцій. За його словами, ніхто у світі не пробачить росіянам вбивство мирних українських людей.

«Тут Україна. Тут Європа. Тут 2022 рік. Зло, озброєне ракетами, бомбами й артилерією, треба зупинити негайно. Знищити економічно. Показати, що людяність уміє себе захищати», - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, 28 лютого в Харкові внаслідок обстрілу з реактивної артилерії загинули 11 осіб, кількадесят поранені. Через обстріли зазнали руйнувань 87 житлових будинків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-