Зеленський пояснив, чому Україна не повідомляла про підготовку до агресії РФ

Зеленський пояснив, чому Україна не повідомляла про підготовку до агресії РФ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада готувалася до відсічі агресії Російської Федерації, але не повідомляла про це, щоб не інформувати ворога про варіанти своїх дій щодо в контексті оборони держави.

Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю CNN та Reuters, передає Укрінформ.

"Я думаю, що ви всі бачите, як ми сьогодні працюємо, як ми відповідаємо, як працює наша армія. Я думаю, що це є прикладом того, що ми готувалися до всього. Ми готувалися, але коли ти готуєшся заздалегідь, не обов’язково повідомляти ворогу, щоб він був готовий до твоєї реакції. Тому мені дуже не подобалася ця ситуація, що ми маємо казати всім, що ми готуємося, тут ми будемо діяти так, тут так… У нас є шість варіантів оборони нашої держави", – зауважив Зеленський.

Окрім того, він додав, що в межах підготовки до війни робив усе можливе для забезпечення військових заробітною платою, зброєю, а також створенням належних умов роботи.

Президент України наголосив, що для цього необхідно, аби в державі працювала економіка. За його словами, від паніки, яка виникала через публікації в західних ЗМІ, економіка падала.

"Люди, дипломати, деякі представники тих чи інших компаній починали їхати, знімати гроші, падала гривня. Дестабілізація. Ти втрачаєш економіку своєї держави. Якщо ж загроза війни (а вона в нашій державі є постійно, і ніхто не брехав про це), якщо є така загроза, ти не можеш жити в підвалах з 2014 року. Ти маєш вилізти, працювати, підняти економіку, будувати державу. Це дуже важливі речі. Ми робили все, щоб економіка була стабільна", – пояснив він.

Водночас Зеленський розповів, що звертався до міжнародних лідерів із проханням надати дані розвідок, де буде видно наступальну місію Російської Федерації, де будуть записи і докази.

Як повідомлялося, західні ЗМІ від осені 2021 року повідомляли про загрозу повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Українська влада практично не коментувала цю ситуацію або запевняла в неможливості повномасштабного вторгнення.

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-