У лікарнях Маріуполя перебувають 128 постраждалих від російського обстрілу - мер

У лікарнях Маріуполя перебувають 128 постраждалих від російського обстрілу - мер

Відео
Укрінформ
У лікарнях Маріуполя перебувають 128 людей, які дістали поранення під час обстрілу.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

«Сьогодні вдень ми зазнали ще одного цинічного удару. Удар із бойових гармат, градів та удар ракетами, які прилетіли до нас у житлові масиви. Знову обстріляний Лівий берег і, на жаль, був масований обстріл Кіровського житлового масиву. Кількість пораненого мирного населення з кожним днем ​​зростає. Сьогодні у наших лікарнях 128 людей», - наголосив Бойченко.

За його словами, лікарі вже не йдуть додому, борючись за життя маріупольців.

Незважаючи на обстріл, у місті з'явилося світло, відновився мобільний зв'язок, наскільки це можливо. Вночі пекли хліб і випекли його втричі більше – 25 тонн хліба з'явилося в магазинах.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня російські загарбники завдали ракетного удару по центру Маріуполя. Також було обстріляно житловий район. Зокрема, по Кіровському району Маріуполя армія Російської Федерації завдала удару ракетою "Точка У" з касетною бойовою частиною, призначеною для знищення живої сили. Застосування цієї ракети в житловому кварталі, де немає військових, було спрямоване саме на те, щоби було більше жертв.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: міськрада Маріуполя

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-