Українців закликають показувати знайомим у РФ знищену російську техніку і полонених військових

Українців закликають показувати знайомим у РФ знищену російську техніку і полонених військових

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ закликає українців показувати знайомим і рідним у РФ, у тому числі через відео, знищену в Україні техніку РФ і полонених військовослужбовців Росії.

Як передає Укрінформ, про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

«Але я хочу ще раз нагадати всім цивільним і всім тим, хто зараз допомагає армії, - у нас є ще один фронт, це – інформаційний фронт. Росіяни починають вже розуміти, що відбувається, але нам потрібно допомогти їм це зрозуміти. Тому я ще раз, вкотре закликаю усіх: дзвоніть і пишіть своїм родичам у Росії, дзвоніть і пишіть своїм близьким і знайомими у РФ, давайте їм відео, показуйте їм, що відбувається сьогодні у Харкові і Сумах, Маріуполі, показуйте, як вони вбивають наших дітей. Але обов’язково показуйте їхніх полонених, яких кинули просто напризволяще, тому що РФ кидає своїх. І обов’язково показуйте знищену техніку», - закликав Денисенко.

Він наголосив, що потрібно деморалізувати ворога, бо якщо він буде деморалізований і якщо у РФ будуть проти цієї війни, то ворог не зможе воювати з нами.

Говорячи про російський інформаційний фронт, Денисенко зазначив, що тут уже є перші великі перемоги завдяки українцям та західним партнерам.

«Наведу тільки 2 приклади, щоб ви розуміли, що відбувається. Один з них – це те, що російський «Сбєрбанк», один з найбільших банків РФ, сьогодні заявив, що він вдвічі піднімає ставки, але найголовніше – це те, що він повністю виходить з європейського ринку. Їм немає місця у Європі і у них немає можливості працювати далі», - заявив він.

Денисенко як другий приклад навів ту ситуацію, що найбільший у РФ, і один з найбільших у світі металургійних комбінатів - «Сєвєрсталь» - заявив про те, що він більше не може працювати на європейському ринку. «Це втрати по року, просто щоб ми зрозуміли, - 3,5 мільярда доларів. І це тільки початок», - заявив радник глави МВС України.

Також Денисенко уточнив, що напередодні повномасштабного вторгнення РФ в Україну Український інститут майбутнього провів соціологічне дослідження у РФ.

«І просто щоб ви розуміли, перед війною, - 7 днів тому, - 34 відсотки росіян були проти війни, а 65 – були за. Наша ключова задача наразі зробити так, щоб 55-60 відсотків росіян було проти війни. Тобто нам треба переконати 25-30 відсотків (щоб вони були проти війни – ред.), тоді путінський режим не зможе так активно воювати в Україні. Він змушений буде звертати увагу на свій народ. Перемога все одно буде за нами», - наголосив він.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська РФ неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, в тому числі із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-