Росія свідомо цілить по цивільних об’єктах в Україні – Байден

Росія свідомо цілить по цивільних об’єктах в Україні – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден вважає, що руйнування цивільних об’єктів в Україні від ракет, бомб та снарядів не є випадковим, а російські сили навмисно атакують цивільні райони.

Таке переконання він висловив у середу перед поїздкою із Вашингтона до штату Вісконсин, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цілком ясно, що вони це роблять», - відповів глава Білого дому на запитання, чи вважає він, що Росія свідомо атакує цивільні об’єкти в Україні.

Тим часом державний секретар США Ентоні Блінкен також відповів на подібне запитання під час пресбрифінгу в середу. За його словами, у минулому Росія не раз демонструвала, що одним із методів ведення нею війни є абсолютна звірячість.

«Це включає як мінімум невибіркові обстріли, а також потенційно свідомі обстріли (цивільних об’єктів – ред.)», - зауважив глава американської дипломатії.

У цьому зв’язку Блінкен підкреслив, що Сполучені Штати дуже ретельно стежать за обстановкою й документують усі порушення для того, щоби притягти Росію до відповідальності.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Крім того, Велика Британія та ще 37 країн звернулися зі спільним зверненням до МКС з проханням провести розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-