Охтирка оговтується після потужних артилерійських ударів

Охтирка оговтується після потужних артилерійських ударів

Фото, відео
Укрінформ
Місто Охтирка оговтується після потужних артилерійських ударів: знищені житлові будинки, є багато жертв серед цивільного населення.

Про це у Фейсбуці написав голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Місто Охтирка оговтується після потужних артилерійських ударів. Ракетними ударами росіяни повністю знищили військову частину, де загинули наші військовослужбовці. Завали досі розбирають. Знищені житлові будинки, багато жертв серед цивільного населення. Ці російські тварі обстрілюють напряму житлові квартали міста, розстрілюють мирних людей у селах! Ми пам’ятаємо їх звірства за цей тиждень у районі: розстріляний автобус на трасі, до якого не пускали швидкі – стріляли по них теж. Прицільний вогонь артилерією у дитячий садочок. Загинули діти, медики, цивільні люди, наші військовослужбовці. Не пробачимо росіянам цей геноцид!" - написав Живицький.

Охтирка оговтується після потужних артилерійських ударів/Фото: Дмитро Живицький, Facebook

За інформацією міського голови Охтирки Павла Кузьменка та журналіста Максима Еделя, медикаментами місто забезпечене, але все ще потрібні медикаменти для наркозів та для гемодіалізу. Зібрано багато гуманітарних вантажів.

Світло є в усьому місті, газ, вода й каналізація − майже всюди. У районах, де були обстріли, є пошкодження.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: Дмитро Живицький, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-