Кадирівці захопили в Бородянці 600 пацієнтів психоневрологічного диспансеру — голова Київської ОВА

Кадирівці захопили в Бородянці 600 пацієнтів психоневрологічного диспансеру — голова Київської ОВА

Укрінформ
Кадирівці захопили 600 пацієнтів психоневрологічного диспансеру в Бородянці та замінували приміщення, наразі ця інформація перевіряється.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі UA:Разом повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«Я хочу зараз сказати ту інформацію, яку ми отримали нещодавно. У нас є дані про те, що в Бородянці захопили психоневрологічний диспансер. Там знаходиться понад 600 людей. Наскільки ми розуміємо, цю інформацію отримали близько години тому, ми зараз її перевіряємо. Ситуація така: ці люди в заручниках зараз у кадирівців, які зайшли в місто. У мене є інформація, що замінований цей об’єкт. Ми зараз це перевіряємо", - розповів він.

Водночас Кулеба наголосив, що, якщо ця інформація буде підтверджено, це буде ще одним доказом нелюдських умов стосовно мирних людей і в майбутньому має стати предметом розгляду на найвищому рівні міжнародних інституцій. Адже в диспансері здебільшого знаходяться люди, які не можуть самостійно пересуватись. 

Як повідомлялось, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок воєнного вторгнення в Україну. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-