Україна вимагає від РФ відкрити гуманітарні коридори

Україна вимагає від РФ відкрити гуманітарні коридори

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що Україна вимагає від Російської Фередації відкрити можливості для гуманітарних коридорів та припинити маніпулювати життями цивільного населення.

Про це вона сказала у відеозверненні, повідомляє Укрінформ. 

"Ми вимагаємо від Російської Федерації припинити маніпулювати і зловживати довірою світових лідерів, таких як Емануель Макрон, таких, як лідери Китаю, Туреччини, чи Індії і зробити відкритими маршрути, які ми вказали. Ми вимагаємо від Російської Федерації прийняти варіанти наших маршрутів, а також встановити режим припинення вогню, про який ми домовимося. Ми вимагаємо від Російської Федерації відкрити можливості для гуманітарних коридорів, по яких будуть їхати гуманітарні грузи з медикаментами і з продуктами, які необхідно надати нашим мешканцям і Маріуполя, і Херсона, і всіх міст України", - сказала Верещук.

Також вона звернулася до РФ з вимогою припинити маніпулювати життями цивільного населення.

"Дайте можливість відкрити гуманітарні коридори і людям врятувати себе, своїх дітей, своє життя і здоров'я. Звертаюся до лідерів: до Емануеля Макрона, який дійсно намагається зараз допомогти, звертаюся до Бориса Джонсона, до пана Байдена - будь ласка, допоможіть відкрити реальні дієві гуманітарні коридори, які врятують життя сотням, тисячям людей, в тому числі - іноземним громадянам", - звернулася Верещук.

Також вона закликала українців довіряти тільки офіційним джерелам інформації української влади.

"Хочу звернутися до українців. Я розумію, що зараз ви дещо дезорієнтовані заявами, які розповсюджує Російська Федерація через свої засоби масової інформації. Прошу довіряти і покладатися лише на офіційні джерела інформації, які подає українська влада. Про всі відкриття гуманітарних коридорів вам буде повідомлено заздалегідь, прошу це розуміти в цілях вашої власної безпеки і збереження життя і здоров'я", - підкреслила урядовець.

Як повідомлялося, 6 березня в Маріуполі мав запрацювати гуманітарний "зелений" коридор за маршрутом Маріуполь – Портовське – Мангуш – (в об'їзд Нікольського) Республіка – Розівка – Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя, проте не запрацював через обстріли росіян.

5 березня евакуацію жителів Маріуполя було перенесено у зв'язку з ворожими обстрілами.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-